De Rolling Stones kunnen een unieke vernoeming toevoegen aan hun erelijst. Het team van de NASA achter de Insight marslander heeft een rollende steen op Mars vernoemt naar de legendarische band. De bekende acteur Robert Downey jr. maakte dit donderdagavond op een bijeenkomst bij het NASA Jet Propulsion Laboratory bekend.


“Dit is absoluut een mijlpaal in onze lange en bewogen geschiedenis. Iedereen bij NASA enorm bedankt voor het realiseren ervan.” Zei de band in een statement. Het is overigens geen officiele benoeming. De IAU die planeten, asteroïden, exoplaneten etc benoemd erkend de benoeming namelijk niet.

Daar is de vernoeming waarschijnlijk ook niet groot genoeg voor. De steen die naar de band vernoemt werd is zo groot als een golfbal en werd tijdens de landing van de Insight lander slechts 1 meter verplaatst. Voor NASA was die echter toch iets bijzonders. In een verklaring laat NASA weten dat ze nog niet eerder een steen zover hadden zien rollen bij de landing van een ruimtesonde op een andere planeet.