Fblo3vzsOo4

Update: Dinsdag 27 Augustus

Update: Marsraket SpaceX slaagt voor testvlucht

Maandagavond laat slaagde SpaceX er niet in om de Starhopper te lanceren. Op de livestream was te zien dat de tanks gevuld werden (te herkennen aan de witte condensatie) maar tot een lancering kwam het niet. Op twitter maakte Elon Musk bekend dat op +T 0.8 (0,8 seconden na de lancering) er een abort werd afgegeven.

De testvlucht is nu verplaatst naar vanavond (Dinsdag 27 Augustus). De livestream wordt zo rond 21:00 verwacht en dan kan het lange wacht beginnen. Omdat het een testvlucht betreft is er geen exact geplande tijd van lancering bekend. Als de condensatie van de raket of de omliggende torens zichtbaar is geeft dit meestal aan dat de raket gevuld wordt en dat een lancering dan vaak niet lang meer duurt. Volg de laatste updates over de testvlucht hier op deze pagina.

De test locatie ligt in Boca Chica op South Padre Island (Texas) en bleek een uitdaging voor diverse livestreamers op de locatie. Daarom staan er voor vanavond twee livestreams klaar. Zoals gebruikelijk de livestream van Tim Dodd, The Everyday Astronaut. En de on-board livestream van SpaceX zodra deze beschikbaar is.Over de testvlucht:

Datum en tijd lanceringDonderdag 26-08-2019 vanaf 19:30   
Locatie:Boca Chica, Texas (USA)
Launch provider
SpaceX
RaketStarhopper
MissieTestvlucht - hover vlucht op 200m hoogte

Laatste nieuws en updates:

04:00 – Vandaag geen tweede poging. De test wordt verplaatst naar morgen zelf tijd.

03:02 – Elon Musk maakt op Twitter bekend dat er problemen zijn de ontsteking en op T +0.8 heeft een abort plaats gevonden. Misschien later een tweede poging.

22:00 – We wachten nu op het vullen van de tanks van de starhopper.

21:20 – De stream is met een vertraging live. De extreme hitte op de testlocatie maakt het de apparatuur niet makkelijk. Excuses voor het ongemak en het lange wachten

19:30 – De livestream gaat om 20:30 live

13:39 – Omwonenden in de directe omgeving van de testlocatie wordt verzocht om uit voorzorg hun woning te verlaten.

24 augustus – Elon Musk bekend dat de FAA ingestemd heeft met de test.

Bekijk ook: