Het mysterieuze onbemande ruimtevaartuig van het Amerikaanse ministerie van defensie, de Boeing X-37B, is vandaag precies 700 dagen in de ruimte. Het ruimtevaartuig werd op 7 september 2017 gelanceerd en vliegt al 700 onafgebroken in een baan om de aarde.

De X-37B werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Boeing en vloog in 2010 voor het eerst. Al sinds de ontwikkeling van het toestel is er veel speculatie over wat het doel van de X-37B exact is. Het toestel werd in samenwerking van NASA ontwikkelt maar werd later overgedragen aan het Amerikaanse ministerie van defensie.

De X-37B lijkt op een mini-versie van de Space shuttle, maar is slechts 9 meter lang, heeft een spanwijdte van 4,5 meter en is onbemand. De X-37B zou onder andere gebruikt worden om nieuwe technologie te testen voor toekomstige missies, maar ook zijn er speculaties dat de X-37B als ruimtewapen zou kunnen dienen. De X-37B is herbruikbaar en heeft ook al eerder gevlogen.

Het is onduidelijk wanneer de X-37B weer zal landen op aarde. Het huidige record van de X-37B staat op 718 dagen onafgebroken in de ruimte.