Northrop Grumman vernoemt Cygnus NG-11 missie naar astronaut

Geheel naar eigen traditie vernoemt het Amerikaanse bedrijf Northrop Grumman de Cygnus NG-11 missie naar Astronaut Roger B. Chaffee, zo maakte het bedrijf op twitter bekend.


Roger B. Chaffee
De op 15 februari 1935 geboren Roger Chaffee was één van de oorspronkelijke crewleden die aan boord van de Apollo I missie mee had moeten gaan. De oorspronkelijk bemanning van deze missie kwam op 27 januari 1967, een maand voor de geplande lancering, om het leven tijdens grondtesten op het Kennedy Space Center. Tijdens een ‘count-down test’ vatte de capsule waar de drie astronauten in zaten vlam en kwamen zij hierbij om het leven. Behalve deze missie zijn er oa. een park maar ook een krater op de maan vernoemt naar de astronaut.

NG-11 naar het International Space Station
De Cygnus werd door Northrop Grumman ontwikkeld en vliegt in opdracht van NASA regelmatig naar het ISS voor zogenaamde CRS-missies (Commercial Resupply Services). De lancering van NG-11 staat gepland op 17 April 2019 vanaf Wallops Flight Facility in Virginia. Behalve de gebruikelijke vracht heeft de NG-11 onder andere ook twee Cubesats voor de ELaNa-26 missie en ‘Seeker Demo’ Cubesat aan boord waar de komende maanden nieuwe onderzoeken mee zullen worden verricht.