SpaceX krijgt ‘Go’ voor eerste testvlucht marsraket ‘Starhopper’ vanavond

Na eerder uitstel en wachten op goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA lijkt het prototype van de Marsraket ‘Starhopper’ vanavond z’n eerste proefvlucht te gaan maken op een hoogte van 200 meter. De Marsraket van Elon musk moet in 2020 voor de eerste keer de ruimte in gaan om uiteindelijk 100 passagiers of 150ton vracht naar de ruimte te kunnen vervoeren. Hoe laat de test exact plaats zal vinden is niet bekend gemaakt maar verwacht wordt dat dit na 20:30 (nl tijd) is. Op ruimtevaartnieuws.nl kan je vanaf 19:30 via een Livestream mee kijken naar de proefvlucht.

Elon musk maakt het nieuws bekend op twitter

De test werd eerder uitgesteld nadat de FAA geen goedkeuring had gegeven voor de test. Die goedkeuring lijkt er nu toch te zijn gekomen en omwonenden in de directe omgeving van de testlocatie in Boca Chica (Texas) worden gewaarschuwd om tijdens de proefvlucht hun huizen te verlaten. De autoriteiten vrezen dat tijdens de tests de ramen van gebouwen in de omgeving kunnen breken door de krachtige raptor motoren van de raket.

De Starhopper is een prototype van de grootste raket die SpaceX tot nu toe heeft ontwikkeld. De Starhopper is een voorloper van de ‘Starship‘, een raket die 100 passagiers moet gaan vervoeren tussen de Aarde en bijvoorbeeld Mars. Voor de laatste updates over deze lancering / testvlucht kijk je hier.

Bekijk ook: