Uit gegevens van de Amerikaanse luchtvaart autoriteit blijkt dat SpaceX voor dit weekend een vergunning heeft aangevraagd voor een testvlucht. Het Amerikaanse bedrijf wil komend weekend een testvlucht maken met de ‘Starhopper’, een nieuwe raket die SpaceX gebouwd wordt.

Tijdens de testvlucht zal de Starhopper tot een hoogte van 200meter vliegen en daar enkele seconden hangen en vervolgens weer landen. De verwachting is dan ook dat de vlucht slechts enkele seconden zal duren.

Op foto’s op twitter is te zien dat voor de testvlucht ook een klein hitteschild is gemonteerd aan de zijkant van de starhopper. Elon Musk plaatste eerder nog andere foto’s van het hitteschild tijdens een andere test.

De starhopper maakt deel uit van de Starship, de grootste raket die SpaceX aan het ontwikkelen is. SpaceX wil Starship in de toekomst gebruiken om 150ton vracht of tot wel 100 mensen te vervoeren tussen de Aarde, Mars of ruimtestations. Wanneer de testvlucht exact plaats vindt dit weekend is nog niet bekend. Elon Musk laat via twitter weten dat de FAA nog geen toestemming heeft gegeven.

De testvlucht vind plaats in Boca Chica Texas en op twitter is te zien dat al vele tientallen geïnteresseerden rond de testlocatie wachten op de testvlucht. Volg ons op twitter of facebook voor de livestream van de testvlucht, later meer!